Image
Wilt u helpen?
Aanbod
Hulp nodig?
Vraag

  Marechaussee op bezoek bij bewoners Antoniegaarde

  Marechaussee op bezoek bij bewoners Antoniegaarde

  12 apr 2018
  Op vrijdag 13 april krijgen bewoners van WoonZorgCentrum Antoniegaarde bezoek van leden van het managementteam van Koninklijke Marechaussee Brigade Brabant Zuid. ’s-Ochtends gaan de mensen van de marechaussee op bezoek bij bewoners thuis. ’s-Middags wordt een wandeling naar de Sint Jan en de Parade gemaakt met een groep bewoners.
   
  Dienstbaar
  De dag van de Koninklijke Marechaussee staat in het teken van dienstbaarheid. Het managementteam van de Koninklijke Marechaussee geeft leiding aan de operationele diensten. Daarbij is aandacht voor wat de uitvoerend medewerker nodig heeft belangrijk. Hierin zitten sterke parallellen met de zorg- en dienstverlening in WoonZorgCentrum Antoniegaarde waar dienstverlening, aandacht en zorg voor de bewoners voorop staat.
   
  Programma
  Na ontvangst zullen mensen van marechaussee en Antoniegaarde kennis met elkaar maken en kennis / ervaring uitwisselen qua dienstbaarheid, bedrijfsvoering en werkhouding. Daarna worden huisbezoeken afgelegd bij de bewoners. De medewerkers van de marechaussee zullen de lunch gebruiken in Antoniegaarde. ’s-Middags worden de bewoners door de mensen van de marechaussee opgehaald in hun woningen om een wandeling te maken naar de Sint Jan en een kopje koffie te drinken op de Parade (misschien op een terras).
   
  Aandacht
  Robin Gerbrands van WoonZorgCentrum Antoniegaarde: “Deze dag krijgen onze bewoners extra aandacht van mensen die zij normaal niet ontmoeten, mensen van de marechaussee. Hierdoor komen twee werelden bij elkaar die doorgaans strikt gescheiden zijn: handhaving van wet- en regelgeving door marechaussee en persoonlijke zorg en aandacht in de zorgsector. Tijdens de voorbereiding bleken we veel meer gemeen te hebben dan gedacht. Het belooft een erg leuke dag te worden met ongewone en persoonlijke aandacht voor de bewoners en een bijzondere activiteit waar de bewoners lang en flink van zullen (na)genieten.”

  Wij hebben uw hulp nodig!

  Mooi zo Goed zo zoekt medewerking voor:

  Mooi zo Goed zo - Laptop Challenge

  Quiet Den Bosch - attenties/uitjes voor members

  KC de Kwartiermaker - boomstammetjes voor schooltuin

  Jeu de boules Willemspoort - straatmeubilair bij jeu de boulesbaan

  Wijkraad Centrum/Hondsberg - speelgelegenheid Geenbergenstraat

  Eerste Bossche Scootmobielclub - Canta invalidenvoertuig

  Zorgboerderij De Locatie - herbouw afgebrande kantine

  WZC Antoniegaarde - schoonmaken bestrating binnentuin

  Gemeenschapshuis d'n As - sportmaterialen

  Dierenpark Maliskamp - nieuwbouw hoofdgebouw dierenpark

  Humanitas Computerhuis - 2de hands beeldschermen / computers / laptops

  Bijzonder Gewoon - stage/werkplaatsen 'Bijna Banen'

  Heempark 's-Hertogenbosch Zuid - onderhoud heempark

  Eendenkooi Maaspoort – Renovatie en natuurwerkzaamheden

  Stadswandeling De Verscholen Stad - Binnenstad zien zoals u het nog niet kent