Image
Wilt u helpen?
Aanbod
Hulp nodig?
Vraag

  Groots Peter Pan feest in jubilerend Speeltuin 't Kwekkeltje

  Groots Peter Pan feest in jubilerend Speeltuin 't Kwekkeltje

  14 jun 2018
  Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli staat Speeltuin ’t kwekkeltje in het teken van een groots Peter Pan feest. Aanleiding is de viering van het 25 jarig bestaan van de speeltuin. De kinderen wanen zich beide dagen in de wereld van Peter Pan door optredens overdag van de Peter Pan figuren door acteurs van Acteerstudio P-ACT, onder begeleiding van Petra Kagchelland. Ook zijn er optredens van steltenlopers.
   
  Beide dagen zal de speeltuin van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend zijn. Om dit feest mogelijk te maken, zal er - anders dan normaal - €2,50  per kind entree worden gevraagd. Volwassenen gratis toegang. Hiervoor kunnen de kinderen zich vermaken met schminken, knutselen, kleurplaten kleuren, boogschieten en marshmallows roosteren. Voor elk kind is er een leuke attentie door te grabbelen in de schatkist en is er gratis ranja. Tevens is er een ballonwedstrijd met als hoofdprijs: 4 entree kaartjes voor de Efteling.
   
  Onthulling van jubileum cadeau, het Piratenschip
  Op zaterdag 30 juni om 13.00 uur zal het nieuwe piratenschip, dat ter gelegenheid van het 25 jarig jubielum geplaatst is, aan de spelende kinderen van Rosmalen en Den Bosch op een ludieke manier worden aangeboden.  De nieuwe wethouder van ‘wijk- en dorpsgericht werken’ Ufuk Kâhya zal het piratenschip onthullen.
   
  Filmavond
  Op zaterdagavond om 19.00 uur zal de Nederlandstalige versie van de Disney film Peter Pan vertoond worden in een grote tent. In de tent is ruimte voor 80 kinderen. De gratis kaartjes worden uitgedeeld op zaterdag bij de entree van speeltuin. Wie het eerst komt wie het eerst maalt, want vol=vol.
   
  Medewerking
  Het feestweekend wordt, naast alle vrijwilligers van speeltuin het Kwekkeltje, mede mogelijk gemaakt door Petra Kagchelland van acteerstudio P-ACT, Eetpaleis ’t Vosje, Perron 3, Party Planet en Gemini, allen gevestigd in Rosmalen.
   
  Ontstaan
  Dit jaar, 2018, is het 25 jaar geleden dat speeltuin ´t Kwekkeltje in Rosmalen haar poorten opende, om precies te zijn op 3 juli 1993. Aan de feestelijke opening gingen vier jaar voorbereiding, plannen, ontwerpen en bouwen met vele uren zweet en hoofdbrekens vooraf. Frank Ligthart, voorzitter: “In 1989 opperde Jeanne Samuels het idee voor een speeltuin bij de toenmalige gemeente Rosmalen. Dit kwam in de krant te staan en vrij snel ontstond een bestuur die plannen ging maken, vergunningen aanvroeg en de nodige procedures moest doorlopen. Terug kijkend hadden we toen nooit kunnen bedenken dat we 25 jaar later zo’n geweldig unieke speeltuin zouden hebben. In 2010 werd de waarde van de speeltuin via Mooi zo Goed zo geschat op € 1 miljoen. Nu, 8 jaar later zal de waarde tegen de € 1,5 miljoen lopen. Een bijzondere prestatie van onze vrijwilligers die zomer en winter met hart en ziel aan de speeltuin werken en zorgen voor gratis speelgelegenheid voor valide en minder valide kinderen.”

   

  Wij hebben uw hulp nodig!

  Mooi zo Goed zo zoekt medewerking voor:

  Mooi zo Goed zo - Laptop Challenge

  Voedselbank - opfrissen keuken (plafondtegels, sauzen e.d.)

  Vrijwilligersnetwerk Galant - Burendag 2018

  Wijkraad Centrum/Hondsberg - speelgelegenheid Geenbergenstraat

  Eerste Bossche Scootmobielclub - Canta invalidenvoertuig

  Zorgboerderij De Locatie - herbouw afgebrande kantine

  WZC Antoniegaarde - schoonmaken bestrating binnentuin

  Gemeenschapshuis d'n As - sportmaterialen

  Dierenpark Maliskamp - nieuwbouw hoofdgebouw dierenpark

  Humanitas Computerhuis - 2de hands beeldschermen / computers / laptops

  Bijzonder Gewoon - stage/werkplaatsen 'Bijna Banen'

  Heempark 's-Hertogenbosch Zuid - onderhoud heempark

  Eendenkooi Maaspoort – Renovatie en natuurwerkzaamheden

  Stadswandeling De Verscholen Stad - Binnenstad zien zoals u het nog niet kent