Image
Wilt u helpen?
Aanbod
Hulp nodig?
Vraag

  Brabants Brood kruit, sjouwt, schildert en stapelt

  Brabants Brood kruit, sjouwt, schildert en stapelt

  11 sep 2018
  ‘Heerlijk om na een paar uur zichtbaar resultaat te zien van de gezamenlijke inspanningen.’ Op zondag 9 september hielpen leden van het broodfonds Brabants Brood de vrijwilligers van Kinderboerderij De Bossche Hoeve door te kruien, sjouwen, schilderen en tegels te stapelen.
   
  Op de zondagmiddag zijn een oude ren bij de entree gesloopt, de oevers van een wadi verstevigd met stenen, een stal geschilderd en tegels, grond en stenen versjouwd.
   
  Lucien de Groot van Brabants Brood: “Ons broodfonds telt 52 leden. Elk jaar organiseren wij een gezamenlijke activiteit en dit jaar wilden wij graag vrijwilligers een handje helpen. In overleg met Mooi zo Goed zo hebben wij gekozen voor Kinderboerderij De Bossche Hoeve. Op deze manier hebben we kennis kunnen maken met het waardevolle werk wat daar door vrijwilligers verricht wordt.”

  Reacties van de leden van Brabants Brood waren: ‘Mooi te zien dat een klus waar je alleen als een berg tegenop ziet, met een paar mensen in een paar uurtjes is geklaard.’ ‘Heerlijk om na een paar uur zichtbaar resultaat te zien van de gezamenlijke inspanningen.’ ‘Prachtige dag, lekker werken in heerlijk weer, tussendoor een soepje en een drankje; iedereen blij!’
   
  John Jansen van De Bossche Hoeve: “Het was een drukke dag. Met behulp van de mensen van Brabants Brood hebben we nu veel werk in korte tijd kunnen verzetten. Dat scheelt ons en onze vrijwilligers veel tijd en moeite. Leuk ook dat de bezoekers van de kinderboerderij eens met zoveel vrijwilligers tegelijkertijd geconfronteerd werden. Zo gaan zij ook beseffen dat alles niet zomaar vanzelf gaat.”
   
  Brabants Brood
  Het broodfonds Brabants Brood bestaat uit 52 ondernemers die onderling elkaar steunen bij ziekte, arbeidsongeschiktheid of andere pech en tegenvallers. Op deze manier verzorgen zij een onderling verzekeringsstelsel waardoor hun bestaanszekerheid verhoogd wordt.
   
  Bossche Hoeve
  Kinderboerderij De Bossche Hoeve is één van de vier kinderboerderijen die ’s-Hertogenbosch rijk is. Drie jaar geleden namen de stichting en haar vrijwilligers het beheer van de kinderboerderij over van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Sindsdien is er veel veranderd en aangepast. De kinderboerderij, gelegen naast de A59 langs de fietsroute naar Vlijmen, is een ontmoetingsplaats voor de wijk Kruiskamp geworden.
  Jongeren en buurtbewoners in Kruiskamp werken samen bij het verzorgen van de dieren en het uitbreiden van de kinderboerderij De Bossche Hoeve in Kruiskamp. Het nieuwe gebouw van de kinderboerderij is toen dertijd gerealiseerd door een aannemer in samenwerking met de jongeren van Sterk in Werk.

   

  Wij hebben uw hulp nodig!

  Mooi zo Goed zo zoekt medewerking voor:

  Mooi zo Goed zo - Laptop Challenge

  Quiet Den Bosch - attenties/uitjes voor members

  KC de Kwartiermaker - boomstammetjes voor schooltuin

  Jeu de boules Willemspoort - straatmeubilair bij jeu de boulesbaan

  Wijkraad Centrum/Hondsberg - speelgelegenheid Geenbergenstraat

  Eerste Bossche Scootmobielclub - Canta invalidenvoertuig

  Zorgboerderij De Locatie - herbouw afgebrande kantine

  WZC Antoniegaarde - schoonmaken bestrating binnentuin

  Gemeenschapshuis d'n As - sportmaterialen

  Dierenpark Maliskamp - nieuwbouw hoofdgebouw dierenpark

  Humanitas Computerhuis - 2de hands beeldschermen / computers / laptops

  Bijzonder Gewoon - stage/werkplaatsen 'Bijna Banen'

  Heempark 's-Hertogenbosch Zuid - onderhoud heempark

  Eendenkooi Maaspoort – Renovatie en natuurwerkzaamheden

  Stadswandeling De Verscholen Stad - Binnenstad zien zoals u het nog niet kent