Image
Wilt u helpen?
Aanbod
Hulp nodig?
Vraag

  Bizar! Heftig! Het valt niet mee!

  Bizar! Heftig! Het valt niet mee!

  26 feb 2018
  Verkleumd zaten ze naast elkaar op een houten pallet, stukje vloerkleed en karton in hun rug. De studenten van C.S.V. Ichthus hadden hun opdracht bijna achter de rug: een avond als dakloze door de Binnenstad van ’s-Hertogenbosch zwerven en zes opdrachten vervullen.
   
  Zo’n twintig leden van C.S.V. Ichthus hadden zich opgegeven voor Ichthus Interaction, een avond ’s-Hertogenbosch dienen. Samen met Mooi zo Goed zo was een programma samengesteld. Een groep ging naar de Kledingbank om kleren en speelgoed te sorteren. De tweede groep vertrok naar het magazijn van de Gefeliciflapstaartbox aan de Poeldonkweg en de grootste groep meldde zich bij Jan de Rond (Mooi zo Goed zo) en Arjan (Stadswandeling De Verscholen Stad) bij de waterput op de Markt in Den Bosch voor een mystery adventure.
   

  Studenten Ichthus wachten verkleumd in Kruisstraat
  Foto: Jan de Rond
   
  Mark Haaksema, één van de tien deelnemer mystery adventure: “Bizar. Heel heftig als je dat dag in, dag uit meemaakt. Ik denk dat ik voortaan wel anders naar dakloze mensen kijk.” Mark en negen andere studenten (7 meiden en 3 jongens) lieten zich door Jan de Rond dakloos maken. Voordat hij uitlegde wat de groep studenten ging doen nam hij ze alles af behalve hun schoenen, kleren en bril. Als opdracht gaf hij mee: zoek en verzamel water, voedsel, slaapspullen, geld, toiletpapier en brandstof. Spullen die je als dakloze nodig hebt om de dag en nacht door te komen. Haaksema’s groepje scharrelde alles bij elkaar behalve geld. “We vonden een aansteker en wat hout, een krant en stuk karton om op te liggen. We hebben gezocht naar bierflesjes om in te leveren voor geld, maar niet gevonden.”
   
  Vijf andere studenten staken de handen uit de mouwen bij de Kledingbank aan de Kooikersweg. Daar werden mannen- en vrouwenbroeken gesorteerd, de maat op stukjes plakband geschreven en op de kledingstukken geplakt.
   
  De derde groep fietste naar de Poeldonkweg om te helpen bij het opruimen van de opslagruimte van Gefeliciflapstaartbox, een stichting die verjaardagsdozen samenstelt met traktaties voor in de klas, lekkernijen en versieren voor een kinderfeestje en cadeautjes.
   
  Lisa Krins, Ichthus: “Voorheen bestond het vrijwilligerswerk van Ichthus Interaction vooral uit afval prikken en afwassen in studentenflats. Dit is de eerste keer dat we meer maatschappelijke verantwoorde activiteiten doen. Mooi zo Goed zo heeft onze ogen hiervoor geopend.”
   
  C.S.V. Ichthus ’s-Hertogenbosch |
  Gefeliciflapstaartbox |
  Kledingbank ’s-Hertogenbosch |
  Mooi zo Goed zo |
  Stadswandeling De Verscholen Stad |

   

  Wij hebben uw hulp nodig!

  Mooi zo Goed zo zoekt medewerking voor:

  Mooi zo Goed zo - Laptop Challenge

  Quiet Den Bosch - attenties/uitjes voor members

  KC de Kwartiermaker - boomstammetjes voor schooltuin

  Jeu de boules Willemspoort - straatmeubilair bij jeu de boulesbaan

  Wijkraad Centrum/Hondsberg - speelgelegenheid Geenbergenstraat

  Eerste Bossche Scootmobielclub - Canta invalidenvoertuig

  Zorgboerderij De Locatie - herbouw afgebrande kantine

  WZC Antoniegaarde - schoonmaken bestrating binnentuin

  Gemeenschapshuis d'n As - sportmaterialen

  Dierenpark Maliskamp - nieuwbouw hoofdgebouw dierenpark

  Humanitas Computerhuis - 2de hands beeldschermen / computers / laptops

  Bijzonder Gewoon - stage/werkplaatsen 'Bijna Banen'

  Heempark 's-Hertogenbosch Zuid - onderhoud heempark

  Eendenkooi Maaspoort – Renovatie en natuurwerkzaamheden

  Stadswandeling De Verscholen Stad - Binnenstad zien zoals u het nog niet kent