Image
Wilt u helpen?
Aanbod
Hulp nodig?
Vraag

  Avans docenten laten hart spreken

  Avans docenten laten hart spreken

  22 mei 2018
  Op dinsdag 22 mei hebben 10 docenten van Avans (Academie voor Veiligheid en Bestuur) een groep ouderen een leuke dag bezorgd in Jongerencentrum De Poort. Een en ander is onderdeel van de personeelsdag van de docenten van de Academie voor Veiligheid en Bestuur van Avans.
   
  De groep van 85 docenten gaan in delen van ’s-Hertogenbosch vrijwilligerswerk doen, o.a. bij de Stichting Gefeliciflapstaartbox en met een groep ouderen waarmee ze in contact zijn gekomen via ‘Eet met je hart’.
   
  Gefeliciflapstaartbox
  Bij de stichting Gefeliciflapstaartbox hebben de docenten draaiboeken verzonnen, verkleedkisten en trakatieprikkers gemaakt en kastjes geschilderd. Jaarlijks verzorgt de stichting meer dan 300 verjaardagsboxen voor kinderen die vanwege geldgebrek hun verjaardag niet kunnen vieren.
   
  Gezellig aan de koffie
  Gezellig aan de koffie in Jongerencenrtrum De Poort
  Foto: Jan de Rond
   
  ‘EET met je hart’
  De ouderen zijn aangesloten bij Stichting ‘Met je hart’. Met je hart arrangeert sociale ontmoetingen voor kwetsbare ouderen op buurtniveau. Aimée Romme van ‘Met je hart’: “Dit initiatief van de docenten van Avans Hogeschool is prachtig en past precies bij wat willen doen, ouderen met elkaar in contact brengen en een leuke ontmoeting en dag bezorgen. Je kunt aan de deelnemers van vandaag zien dat ze enorm genieten. Ze zijn nog nooit in een jongerencentrum geweest en alleen daarom is deze dag al bijzonder. Een kopje koffie met cake, een wandeling met aansluitende lunch, mooier kun je op zo’n mooie zonnige dag niet krijgen.” Jaarlijks organiseert Stichting 'Met je hart' de restaurantcampagne 'EET met je hart' waarin zij gedurende 6 weken aandacht vraagt voor eenzaamheid onder ouderen in 's-Hertogenbosch. Gasten die eten in deelnemende restaurants kunnen een vrijwillige bijdrage van 1 euro op de totaalrekening doneren. Met dat geld worden culturele en sociale activiteiten en evenementen voor ouderen georganiseerd.
  Voor de docenten van Avans is de groep ouderen interessant omdat zij door hun verhalen direct meekrijgen wat het is om in je derde levensfase te zijn aangekomen en te leren van de belevingen van de ouderen.
   
  Academie voor Veiligheid en Bestuur
  De Academie verzorgt de opleiding Integrale Veiligheidskunde. De opleiding is praktijkgericht. Docenten uit de praktijk verzorgen gastcolleges en excursies. Veiligheidsvraagstukken worden van de juridische, economische, psychologische en bestuurskundige kant bestudeerd.
   
  Jongerencentrum De Poort
  Jongerencentrum De Poort is een plek van en voor jongeren van 12 t/m 23 jaar uit ‘s-Hertogenbosch. Het is een plek waar jongeren leeftijdsgenoten kunnen ontmoeten, waar ze kunnen hangen of activiteiten kunnen organiseren/bezoeken. De stichting bestaat al sinds 1984 en het jongerencentrum is sinds 2012 gevestigd in de wijk de Maaspoort aan ’t Geerke.
  Jongerencentrum De Poort biedt de Avans docenten en ouderen hiervoor de gelegenheid elkaar te ontmoeten en een aantal dingen samen te doen. De groep van 20 mensen kan tussen 10:00 en 15:00 uur gebruik maken van de keuken en andere binnen- en buitenfaciliteiten van De Poort.

   

  Wij hebben uw hulp nodig!

  Mooi zo Goed zo zoekt medewerking voor:

  Mooi zo Goed zo - Laptop Challenge

  Quiet Den Bosch - attenties/uitjes voor members

  KC de Kwartiermaker - boomstammetjes voor schooltuin

  Jeu de boules Willemspoort - straatmeubilair bij jeu de boulesbaan

  Wijkraad Centrum/Hondsberg - speelgelegenheid Geenbergenstraat

  Eerste Bossche Scootmobielclub - Canta invalidenvoertuig

  Zorgboerderij De Locatie - herbouw afgebrande kantine

  WZC Antoniegaarde - schoonmaken bestrating binnentuin

  Gemeenschapshuis d'n As - sportmaterialen

  Dierenpark Maliskamp - nieuwbouw hoofdgebouw dierenpark

  Humanitas Computerhuis - 2de hands beeldschermen / computers / laptops

  Bijzonder Gewoon - stage/werkplaatsen 'Bijna Banen'

  Heempark 's-Hertogenbosch Zuid - onderhoud heempark

  Eendenkooi Maaspoort – Renovatie en natuurwerkzaamheden

  Stadswandeling De Verscholen Stad - Binnenstad zien zoals u het nog niet kent